Odds

Olika typer av oddsbonusar

Publicerad av

För att få ut maximalt av sin start hos en bettingsajt är det som regel en mycket bra idé att ta emot en bonus för betting. Nya spelare kan hämta en välkomstbonus och därmed komma igång på det absoluta bästa sättet. Det finns en hel värld att upptäcka för dig som spelare bland oddsbonusar och exakt hur erbjudandet ser ut varierar ganska kraftigt men vad som är gemensamt är att det nästan alltid är en bra idé att hämta ett bonuserbjudande, så länge inte regler och villkor är allt för krångliga.

Vissa spelbolag satsar på en lägre bonusar men har kanske en högre procentsats medan andra istället prioriterar en större bonus men med lite svårare omsättningskrav. Oavsett vilket är det alltid viktigt att du läser igenom regler och villkor noggrant för att få ut maximalt av din upplevelse.

En insättningsbonus är vanligast

Den klassiska insättningsbonusen som erbjuds nya kunder är den absolut vanligaste. Det innebär att spelbolaget belönar din första insättning genom att matcha med den med en viss procent upp till ett visst belopp. Den vanligaste summan och procentsatsen är utan tvekan 100% upp till 1000 kronor. Då får du som gör en insättning på 1000 kronor hela 2000 kronor att spela för. Men det finns också spelbolag som erbjuder 500% upp till 500 kronor eller andra varianter.

En insättningsbonus ges som välkomstbonus och är ett tack för att du registrerat dig hos spelsidan. Med bonusen ges du bättre förutsättningar att utforska utbudet av odds och marknader samtidigt som du drygar ut din spelkassa men på samma gång minskar risken i ditt spelande.

Boostade odds är också en typ av bonus

Du har säkert sett att en hel del spelbolag också erbjuder boostade odds till sina kunder. Detta är mycket uppskattat eftersom oddsen höjs till en sådan nivå som egentligen inte speglar hur sannolikt det är att något inträffar. Kanske finns det en stor favorit i matchen som har väldigt låga odds på förhand men genom att spelbolaget boostar oddsen ökar spelvärdet givetvis. Ibland när det är en stormatch boostar spelbolagen oddsen på flera utfall för att öka intresset ytterligare.

Riskfria bets är ett alternativ

Riskfria spel är också mycket vanligt och något du kan ta emot för att få ut mer av din upplevelse. Då kommer du inte ha någon risk alls i ditt bet utan kan istället få ut betydligt mer av din upplevelse och spela på skrällar. Spelbolaget kommer nämligen att ge tillbaka insatsen om du skulle misslyckas med ditt bet. Det är givetvis en enorm fördel för dig som spelare eftersom du kan satsa på en skräll och om du inte får in ditt bet får du pengarna tillbaka och kan lägga ett nytt spel utan kostnad.

Free bets är en omtyckt oddsbonus

En annan typ av bonus som du kan ta emot är free bets. Då får du nämligen en summa av spelbolaget pengar att använda på ett bet. Till skillnad från en insättningsbonus är detta erbjudande enbart tillgängligt på en kupong. Om du skulle få in ditt spel kommer vinsten att betalas ut utan omsättningskrav medan spelbolaget tar tillbaka insatsen.